Blog

Amsterdamse School2Care in Twente !

Antwark en de at.groep nemen initiatief…..

Mogelijk opent volgend jaar de eerste ‘School2Care’ buiten de Randstad de deuren in Enschede. Het acht-tot-acht school- en zorgconcept kan uithuisplaatsing van jongeren voorkomen.

School2Care is volgens schooldirecteur Janet Schut een uniek concept en geeft jongeren met complexe problemen een laatste kans de draad op te pakken. Het gaat dan om leerlingen die niet of nauwelijks nog naar school gaan en weinig perspectief hebben.

Continue reading “Amsterdamse School2Care in Twente !”

Nieuwe aanpak ex-gedetineerden: Work-Wise direct

Work-Wise Direct zorgt voor succesvolle terugkeer in maatschappij !

Stichting 180 begeleidt via Work-Wise Direct de komende tweeënhalf jaar 150 ex-gedetineerden naar werk of opleiding. Deze opdracht is onderdeel van een prestatiecontract dat het ministerie van Veiligheid en Justitie, ABN AMRO, Start Foundation en Oranje Fonds hebben opgesteld in een zogenoemde Social Impact Bond. 180 voert de opdracht uit in samenwerking met Restart en Exodus.

Antwark doet mee en levert een inhoudelijke bijdrage !

Continue reading “Nieuwe aanpak ex-gedetineerden: Work-Wise direct”

Conclusies onderzoek ‘werken met een beperking’

Verdringing op arbeidsmarkt voor mensen met beperking

De Participatiewet leidt tot verdringing op de arbeidsmarkt tussen mensen met een beperking. Mensen met een beperking die niet zijn opgenomen in het doelgroepenregister, komen nu moeilijker aan een baan. Dit blijkt uit een enquête van het KRO-NCRV-programma De Monitor en brancheorganisatie OVAL onder honderd reïntegratiebedrijven. In een brief aan de Tweede Kamer kondigt staatssecretaris Klijnsma nieuwe maatregelen aan om deze verdringing te voorkomen. De VGN hoopt dat deze maatregelen snel worden ingevoerd zodat alle mensen met een beperking gelijke kansen hebben op de arbeidsmarkt.

Continue reading “Conclusies onderzoek ‘werken met een beperking’”

Gemeenten begeleiden jongeren ‘buiten beeld’ naar school of werk

Nieuwsbericht Kabinet:

27.500 jongeren tussen 18 en 23 jaar die geen startkwalificatie hebben, geen opleiding volgen, niet werken en geen uitkering ontvangen, worden door hun gemeente de komende tijd weer op weg geholpen naar een opleiding of een baan. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid past daarnaast de Participatiewet zo aan dat ook de groep jongeren van 23 tot 27 vanaf 2017 door een koppeling van gegevens ‘in beeld’ kan komen en hulp kan krijgen.

Continue reading “Gemeenten begeleiden jongeren ‘buiten beeld’ naar school of werk”