Amsterdamse School2Care in Twente !

Antwark en de at.groep nemen initiatief…..

Mogelijk opent volgend jaar de eerste ‘School2Care’ buiten de Randstad de deuren in Enschede. Het acht-tot-acht school- en zorgconcept kan uithuisplaatsing van jongeren voorkomen.

School2Care is volgens schooldirecteur Janet Schut een uniek concept en geeft jongeren met complexe problemen een laatste kans de draad op te pakken. Het gaat dan om leerlingen die niet of nauwelijks nog naar school gaan en weinig perspectief hebben.

School2Care biedt een geïntegreerd aanbod van onderwijs, zorg en begeleide vrijetijdsbesteding. Van acht uur ’s morgens tot acht uur ’s avonds wordt op één locatie de jongeren geleerd mee te doen in de maatschappij, en wordt zo uithuisplaatsing voorkomen.

School2Care Twente

Dirkje Posthuma uit Hengelo (Anwtark) en de Oldenzaalse Merijn van Gorkum (a.t. groep) zijn beide betrokken bij de jeugdhulpverlening in Twente. Ze zijn enthousiast over het Amsterdamse project en willen het naar Overijssel halen. Ze hebben al een locatie in Enschede op het oog.

Volgens van Gorkum komen zeker tientallen jongeren in Twente in aanmerking voor het School2Care-project. Als het aan beide hulpverleners ligt gaat School2Care Twente in de loop van volgend jaar open.

http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?cat=1&nid=266848

https://www.youtube.com/watch?v=-UYagRdp41w